VARUSTEET

Partiolainen tarvitsee erilaisia varusteita, joiden avulla selviää leireistä ja retkiaktiviteeteista sekä ihan tavallisista koloilloista. Sudenpennut pärjäävät vähemmillä varusteilla, sillä heidän leirit ovat yleensä sisämajoituksella helposti saavutettavissa olevissa leirikeskuksissa. Vanhempana partiolaisena tarvitsee jo hyvän makuupussin ja rinkan, joilla pärjää metsäretkillä ja vaelluksilla. Vaikka partio on teoriassa halpa harrastus, saa siihen halutessaan kulumaan paljonkin rahaa, välineitä löytyy tänä päivänä vaikka minkälaisia ja hintaisia. Aina kannattaa kuitenkin myös muistaa, että esimerkiksi Torista ja kirpputoreilta voi tehdä todella hyviä löytöjä, ja lainaaminenkin toimii aina!

Sudenpennut

Sudenpennun tärkeimpiin partiovarusteisiin ensimmäisten partiovuosien aikana kuuluu:

  • Otsalamppu
    Otsalamppuja on monenlaisia, mutta ihan tavallisella pärjää. Otsalamppu on taskulamppua kätevämpi, koska silloin kädet jäävät vapaaksi touhuamiselle. Otsalamppua käytetään leirien lisäksi talvella kokouksissa.
  • Puukko
    Puukko on partiolaisen tärkeä varuste iästä huolimatta. Mitä nuorempana puukon käyttöä opettelee, sitä taitavammaksi siinä kehittyy. Puukko on hyvä pitää terävänä, koska terävällä puukolla on helpompi veistää ja sillä tekee myös siistimpiä haavoja.
  • Makuupussi
    Partiossa ei käytetä peittoja, vaan makuupusseja. 1-2 luokkalaiselle sudenpennulle makuupussiksi riittää sellainen, jolla tarkenee nukkua sisällä. Ensimmäisinä vuosina lainaaminen toimii hyvin, ennen varsinaisen lämpöisemmän pussin ostamista. Jos kuitenkin on suunnitelmissa ostaa uusi makuupussi, olisi siinä hyvä olla comfort-lämpötilana muutama pakkasaste (esim. -5)

Seikkailijat

Klikkaa muokkauspainiketta muuttaaksesi tekstiä. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.