LAHJAVINKKEJÄ

Tältä sivulta löydät vinkkejä partiolaiselle sopivista lahjoista. Voi klikata kunkin lahjaidean kohdalta saadaksesi lisätietoja mm. tarkemmista tuotetiedoista ja käyttötarkoituksesta. 

Riippumatot ovat viimevuosina nousseet partiolaisten suosikeiksi. Niissä on mukava köllötellä metsäretkellä ja ne eivät vie juuri tilaa rinkassa. Suosituimpia riippumattoja on todennäköisesti Ticket To The Moon -merkkiset riippumatot niiden kestävän laskuvarjokankaan ja keveyden ansiosta.

Riippumattoja ei saa kiinnittää puihin ilman puunhalaajia (narua leveämpiä liinoja, kuten kuormaliinat), sillä ohuella narulla kiinnitetyt riippumatot vahingoittavat puun kuorta.

Riippumattoja löytyy jo todella monesta kaupasta, kuten Prismoista, XXL:stä, Scandinavian Outdoorista, Partioaitasta ja Varustelekasta.

Kompassi on hyödyllinen lahjaidea partiolaiselle, joka tykkää myös esimerkiksi vapaa-ajalla käyttää aikaansa metsässä ja retkeillä. Partiossa kompassia tarviitaan suunnistamiseen retkillä ja vaelluksilla, sekä partiotaitokilpailuissa.

Trangia on partiolaisen retkiruokailun ykkösystävä. Trangioita myydään joko polttonesteellä tai kaasulla toimivina. Kaasukeitin on nykyään kätevä, koska kaasupulloja saa monenkokoisina ja kaasupolttimen liekkiä saa säädeltyä helposti pienemmäksi/isommaksi/pois päältä. 

Polttonesteellä toimivat keittimet ovat myös varsin toimivia ja kestävät paremmin karumpia olosuhteita, eli kylmyyttä. 

https://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/trangia/ 

Makuupusseja on käytännössä katsoen kolmenlaisia; kesäpusseja, kolmen vuodenajan pusseja ja talvimakuupusseja. Talvimakuupussit ovat niitä lämpöisimpiä, mutta myös painavimpia. Kolmen vuodenajan pussilla selviää pitkälle, ja niitä löytyy monenlaisia. Kesäpussit ovat useimmiten kevyitä kantaa, koska niissä ei tarvitse olla pakkasenkestävyyttä. Makuupusseja on eri mittaisia ja eri levyisiä, miehen ja naisen vartaloille. 

Yleisin ratkaisu partiolaisilla on, että he omistavat kevyen kesäpussin, jonka comfort lämpötila on esimerkiksi +5 ja sen lisäksi heillä on ns. talvimakuupussi, jonka comfort lämpötila on jotakin -10 ja -30 pakkasasteen välillä, riippuen hieman kuinka paljon talviretkeily innostaa. 

Makuupusseja voi käyttää myös päällekäin, mikäli kaipaa lisälämpöä. 

Vaihtele sisältöä

Vaihtele sisältöä

Vaihtele sisältöä

Vaihtele sisältöä